Популярне

Володимир Кравець: «Майбутнє належить тим, хто бачить можливості там, де інші бачать тільки проблеми»

Володимир Васильович Кравець, успішний аграрій і підприємець, три роки тому очолив Вишнівецьку селищну раду об’єднаної територіальної громади, яка нині стала прикладом успішного вирішення проблем громадського життя, перш за все, за рахунок так званого «людського фактору»

 Володимир Васильович ділиться з читачами  City Life своїми думками з приводу проблем та своїх досягнень за першу половину каденції на виборній посаді.

Володимире Васильовичу, з яких реформ Ви розпочали свою діяльність на посаді голови Вишнівецької селищної ради?

Перша реформа була кадрова. Доволі швидко я з’ясував, що більшість керівників не переймалися господарськими питаннями і просто відсиджувалися в своїх кабінетах. Були й такі, що зловживали на робочому місці оковитою чи використовували бюджетні кошти або громадські ресурси для власного збагачення. Тому довелося з  ними розпрощатися. Для цього спочатку перевели всіх керівників на контракт терміном у один рік, а хто не виправився - по закінченні контракту звільнили.

Які господарські проблеми потребували нагального вирішення?

Перше, що я зробив, - самотужки оглянув усі приміщення, що були у власності селищної ради - від підвалів до горищ. Виявив дуже багато проблем, які накопичувалися і не вирішувалися роками. Окремі з них цілком могли бути вирішенні власними силами, але чомусь у попередніх керівників до цього «руки не доходили». Після такої ретельної ревізії стану справ, склав для себе перелік першочергових завдань і, крок за кроком, спільно з командою однодумців, приступив до їх вирішення. До числа пріоритетних відніс проведення ремонтів приміщень, впорядкування території, наведення загального ладу в громадському господарстві. Турбував також стан доріг, особливо між населеними пунктами, але цю проблему вирішити силами місцевого самоврядування поки що не вдається.

Проблеми з корупцією у владних кабінетах мали місце?

Так, прояви корупції були, але ми дуже швидко їх виявили і жорстко припинили. Хтось зрозумів, що пощади не буде і розрахувався сам, когось розрахували ми. Позбулися також тих, хто полюбляв вживати оковиту на робочому місці, або намагався державні кошти чи громадські ресурси використати для власного збагачення. 

Вас критикують як керівника?

Так, і доволі часто. Головним чином, критику на свою адресу чую від «старої гвардії» колишніх керівників, які самі свого часу нічого толкового не зробили, а сьогодні їм не до вподоби будь-які наші започаткування. Позитивні зміни їх дратують, звідси й критика…

Ви маєте певний «генеральний план» дій чи дієте ситуативно?

Повноцінний довгостроковий план дій за наявності такої великої кількості проблем, які щороку поповнюються новими, скласти в нинішніх умовах неможливо. Тому почасти вирішувати їх доводилося  ситуативно. Окрім того, я за складом характеру та попереднім досвідом роботи є не стільки стратегом і політиком, скільки господарником. Тому, коли бачу нагальну  проблему - одразу ж приступаю до її вирішення.

В одному із своїх перших інтерв’ю Ви заявляли, що працюватимете на виборній посаді тільки один термін.  Своєї думки з цього приводу не змінили?

Ні, не змінив. Казав і кажу всім, у тому числі своїм підлеглим, що прийшов на цю посаду, щоб показати, як навіть за умов невеликого бюджету можна за короткий час навести лад і вирішити левову частку проблем життя громади.  Чому це не вдавалося моїм попередникам - нехай залишиться на їхній совісті. Своє завдання вбачаю в тому, щоб показати приклад і сформувати команду керівників з новим баченням та готовністю чесно працювати на благо своєї громади. Переконаний, що за відсутності корупції і наявності команди порядних керівників можна навести лад не лише в громаді, але й у державі за п’ять років.

Який стан справ із розвитком малого бізнесу в підпорядкованій Вам громаді?

Ми добилися того, що місцеві підприємці офіційно оформили всіх своїх працівників і сплачують податки у місцевий бюджет. Зростанню кількості підприємців перешкоджає відтік активного і працездатного населення на заробітки за кордон, але ми покладаємо надії, що ситуація з часом зміниться на краще. Певні перспективи для розвитку місцевого бізнесу є, в тому числі в туристичній сфері. Над цим ми нині активно працюємо. Допомогти справі могли б інвестиції, у тому числі закордонні. Якщо інвестиційна політика в країні зміниться на краще, це стане хорошим стимулом для розвитку різноманітного місцевого бізнесу.

Як ви оцінюєте стан реформи місцевого самоврядування?

Переконаний, що альтернативи цим процесам немає і вороття назад не буде. Звичайно, потрібно вдосконалювати нормативну базу, інші механізми, але розвиток органів місцевого самоврядування - це той шлях, який ми маємо пройти, щоб стати справді європейською державою. Життя нашої громади наочно підтверджує необхідність і доцільність децентралізації - значну кількість проблем вирішити на місцевому рівні можна швидше і з меншими затратами, ніж очікувати команди зверху. Тому місцеве самоврядування потрібно розвивати і утверджувати позитивними прикладами, а також формувати з числа громадської активної молоді наступне покоління керівників, у тому числі місцевого рівня.

Який досвід Ви отримали за перші роки роботи на виборній посаді?

Скоріш за все це не досвід, а глибоке і неочікуване враження від відсутності мотивації і готовності більшості керівників та пересічних жителів громади докласти зусиль, щоб змінити своє життя на краще, яке я отримав, коли приступив до виконання своїх обов’язків голови селищної ради. Красиві гасла роками не підкріплювалися конкретними діями. Більше того,  стан справ тільки погіршувався, а люди в плані самоорганізації громадського життя перебували начебто в напівсонному стані. А якщо й нарікали, то тільки на центральну владу.

Відрадно, що нині ситуація кардинально змінилася і маємо багато прикладів зростання громадської активності населення, особливо серед молоді. Необхідно лише рішуче позбутися корупції в усіх гілках влади і навести лад у державі. Це - достойна мета для наступного покоління керівників усіх рівнів.

Чи планує створена Вами партія «Добрий самарянин» брати участь у наступних виборах до Верховної Ради України та органів місцевого самоврядування? 

«Добрий самарянин» - молода політична сила регіонального рівня, але ми не виключаємо можливості брати участь у виборах народних депутатів Верховної Ради, а також обов’язково будемо висувати своїх кандидатів до виборних органів місцевого самоврядування. На час початку виборчої  кампанії, ми будемо готові представити виборцям команду порядних людей  - професіоналів своє справи, які будуть самовіддано і чесно працювати на благо громади, всього українського народу та задля розвитку української держави.

Володимир Уруський
Всі статті автора

Інтерв’ю

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією