Популярне

Як заощадити кошти

Зважаючи на ситуацію, яка зараз є у нашій країні, частіше ми задумуємось над тим, як заощадити кошти при не такій вже й великій зарплаті. Зараз це питання особливо актуальне, адже якщо ще рік тому люди могли дозволити собі хоч іноді якісь капризи, то з сьогоднішніми цінами їм доводиться буквально виживати.

У цій статті ми спробуємо детальніше розглянути поради, які неодмінно допоможуть вам заощадити гроші.
1. Навчіться планувати свої витрати.
Відповідаючи на питання про те, як навчитися економити гроші, не можна не звертати уваги на те, що найбільше коштів ми витрачаємо в продуктових і речових магазинах. Отримавши на руки гроші, ми прямуємо в магазини без чіткого уявлення про те, що нам треба купити негайно, а що може і почекати, причому це стосується як продуктових, так  і речових магазинів. Перш ніж йти за продуктами, варто скласти список того, що треба купити обов’язково. Прикидаючи вартість тих або інших продуктів, потрібно узяти з собою рівно стільки готівки, щоб вкластися в цю саму суму. Вже в магазині, пам’ятаючи проте, що узята певна сума, людина підсвідомо починає турбуватися про те, що грошей може просто не вистачити, і, зрештою, купує тільки те, що насправді їй необхідно. Вирушаючи за черговою річчю в магазин, варто  також кілька разів себе запитати, чи необхідно купувати ту чи іншу річ.
2. Ставтесь вкрай уважно до акцій, знижок і розпродажів.
Багато людей, звернувши увагу на чергові грандіозні знижки в тому або іншому магазині, абсолютно не замислюються про те, що жоден власник не працюватиме у збиток собі і дарувати покупцям, до 90% знижки. Щоб зрозуміти те, як навчитися економити гроші і відкладати, варто лише запам’ятати, що кожна знижка або акція - це ретельне продуманий хід, який в тій чи іншій мірі спрямований на збагачення власника.
3. Користуйтеся дисконтними або накопичувальними картами.
Якщо ви завжди відвідуєте  одні і ті ж магазини, дізнайтесь у продавців, чи можуть вони надавати своїм постійним клієнтам дисконтні або накопичувальні карти. Сьогодні подібна додаткова функція, яка є приємним бонусом для кожного покупця, існує практично у більшості магазинах. Подібні карти неодмінно допоможуть економити при маленькій зарплаті, а під час наступної купівлі скористатися балами, що зібралися.
4. Не розплачуйтеся в магазинах кредитними картами
У магазинах не варто розплачуватися кредитними картами,оскільки у такому разі ви навряд чи зможете відстежити,скільки саме грошей ви витратили. Взагалі великою незручністю є карти, які можуть йти в мінус : людина швидко звикає витрачати більше, ніж може заробити і вже через пару місяців повністю занурюється в життя "в кредит".
5. Заведіть невелику скарбничку
Скарбничка може виявитися непросто дитячою розвагою, але і справжнім порятунком для тих, хто примудряється витрачати гроші раніше наступної зарплати. Звичайна банка, в яку можна складати щодня трохи дрібних грошей, що залишилися, неодмінно навчить вас тому, як можна економити гроші і складати на майбутнє, а у важкі моменти її можна буде завжди відкрити і використати.
6. Постарайтеся відмовитися від своїх шкідливих звичок
Ні для кого не секрет, що на шкідливі звички сучасна людина витрачає значну частину своїх доходів. Не лише сигарети і спиртне, але і їжа з кафе завдає великої шкоди людському здоров’ю, та ще і коштує чималих грошей. Економлячи гроші, краще всього відмовитися від шкідливих звичок і витрачати заощаджені гроші на потрібніші речі або фрукти з овочами.
7. Якщо ви хочете терміново щось купити, постарайтеся почекати хоч би до ранку.
В украй непростій ситуації опиняються сьогодні і справжні шопоголіки, адже їм перемогти своє бажання прикупити щось, іноді не особливо потрібне, найскладніше.  Психологи радять: перед тим, як піддатися черговому «імпульсу» покупки, заспокойтесь, постарайтесь переконати себе відкласти покупку на завтра. За ніч жага стихне і прийде розуміння того, що дана річ насправді вам і не потрібна.
Ці нескладні поради по тому, як економити гроші неодмінно допоможуть кожному, якщо намагатися виконувати хоч би половину із запропонованих варіантів.
 

Оксана Москалюк
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією