Популярне

У Тернополі відійшов у вічність заслужений педагог

01.12.2020 року відійшов у засвіти відомий педагог Тернопілля, учитель учителів, колишній директор обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти (1985-2014) Юрій Васильович БУГАН.

Пішов з життя справжній освітянин, який жив та працював на благо держави і нашого краю, для розвитку української школи.

Довідка: 
Народився 8 серпня 1944 року в с. Яворник Саноцького району Жешевської області (Польща).

Закінчив Чернівецький державний університет ім. Ю. Федьковича (1970).

У 1961-1962 роках лаборант у Заліщицькій школі, з 1970 по 1973 рік учитель фізики Тернопільської середньої школи № 14, упродовж 1973-1974 років виконуючий обов'язки заступника директора Тернопільської школи № 6, протягом 1974-1985 років директор Тернопільської середньої школи № 12. З 1985 по 2014 роки очолював Тернопільській обласний інститут удосконалення кваліфікації вчителів (з 1995 року Тернопільській обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти (ТОКІППО)).

Юрій Васильович Буган — досвідчений керівник, висококваліфікований педагог. Займався науково-методичною та дослідницько-експериментальною діяльністю з питань удоско­налення змісту організаційних форм і методів післядипломної освіти педагогічних працівників.

Учасник розробки регіонального компоненту змісту освіти, організатор відкриття експериментальних педагогічних майданчиків, апробації нових підручників. Учасник міжнародних, Всеукраїнських і регіональних наукових і науково-методичних конфе­ренцій, семінарів.

Доцент (1997). Відмінник освіти України. Заслужений працівник освіти України (2003). Нагороджений численними Грамотами Міністерства освіти і науки України.

Щиро співчуваємо родині покійного.

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією