Популярне

Аграрії Тернопільщини, збираючи врожай, забруднюють дорожнє полотно

У сезон осінніх сільськогосподарських робіт на Тернопільщині гостро стоїть питання забруднення дорожнього полотна транспортом, який виїжджає з поля. Слизькі автошляхи нерідко стають причиною дорожньо-транспортних пригод. Як вплинути на водіїв та аграріїв, які нехтують цим правилом, йшлося сьогодні на «круглому столі» в Тернопільській ОДА.

Виїжджаючи з поля, техніка, навантажена цукровим буряком чи кукурудзою, залишає за собою на дорозі болотяні сліди. З такою проблемою дорожники зіштовхуються щороку восени. 
 
- Ми говоримо з представниками агропромислових підприємств: хтось йде назустріч, а хтось каже, що вони виконують план, а ми маємо за ними прибирати, - говорить головний інженер САД в Тернопільській області Володимир Химій. 
 
Цієї осені правоохоронці виявили 46 порушень за статтею 139 КУАПП (вивезення бруду на проїжджу частину). 23 аграрії отримали листи-застереження. Штрафами розміром 340 гривень для водія і 510 для власника здивувати важко, тому такі порушення системні. Важелів впливу на аграріїв нема, стверджують в Тернопільській ОДА.
 
- Ми робили зібрання з аграріями і з власниками кар’єрів, підписали меморандум, щоб не перегружати машини і не руйнувати дороги, які ми так важко ремонтуємо. Всі чемно підписали і далі роблять те саме. А що може зробити адміністрація? Хіба викликати на нараду, - розводить руками заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак.
 
Сезонна проблема повторюватиметься з року в рік, аж поки держава не збільшить штрафи або власники сільськогосподарської техніки не стануть більш відповідальними. 

Вікторія Юрчук
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією