Популярне

Проблем річки Буг та їх вирішення

Вчора у Хмельницькому міському будинку природи відбувся круглий стіл «Проблеми річки Південний Буг та шляхи їх вирішення», який проводився в рамках історико–екологічної, просвітницької експедиції «Хвилі Гіпаніса 2012» і приурочений до святкування Дня Південного Бугу (19 травня).

Захід організовано Хмельницькою обласною громадською організацією «Подільське екологічне товариство» та Хмельницькою міською організацією Українського товариства охорони природи за сприяння управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Хмельницької міської ради.

На засіданні круглого столу були присутні представники історико–екологічної, просвітницької експедиції «Хвилі Гіпаніса 2012» (м. Первомайськ, Миколаївської області), державного управління охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області, держекоінспекції в Хмельницькій області, Хмельницького обласного управління водних ресурсів, управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Хмельницької міської ради, науковці та студенти Хмельницького національного університету, директор державного історико–культурного заповідника «Меджибіж» представники засобів масової інформації, громадських організацій – організаторів круглого столу.

Під час заходу організовано перегляд пересувної виставки лауреатів інтернет – фотоконкурсу «Гіпаніс – ракурси та сюжети 2012».
Під час круглого столу було розглянуто питання екологічної безпеки та раціонального природокористування в басейні річки Південний Буг та висвітлено питання необхідності створення національного природного парку «Верхнє Побужжя». Доцентом кафедри екології Хмельницького національного університету, к.б.н.. Казіміровою Л.П. було наглядно продемонстровано природну цінність та важливість збереження унікального природного комплексу Верхнього Побужжя.

Разом з тим, на зібранні надано інформацію про стан реалізації проекту «З Бугом у серці – охорона, збереження та раціональне використання біологічного та ландшафтного різноманіття басейну верхів’я річки Південний Буг шляхом проведення обласної суспільно-інформаційної кампанії та практичних ініціатив на місцевому рівні», який здійснюється Подільським Екологічним Товариством за підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США.

На засіданні підготовлено звернення громадських екологічних організацій басейну Південного Бугу, учасників історико–екологічної, просвітницької експедиції «Хвилі Гіпаніса 2012» та організаторів інтернет – фотоконкурсу до голів районних державних адміністрацій, міських рад, депутатів всіх рівнів, представників бізнесу, керівників громадських організацій, широкої громадськості, засобів масової інформації щодо необхідності об’єднання зусиль органів влади, місцевого самоврядування, бізнесу та громадськості навколо ідеї прийняття на загальнодержавному рівні екологічної програми з оздоровлення водного басейну річки Південний Буг, створення на його теренах привабливих економічних та екологічних умов для розвитку туризму.

Крім того, заступником голови Хмельницької обласної громадської організації «Подільське екологічне товариство», керівником проекту «З Бугом у серці» Біликом Р.Г. оголошено про початок робіт в напрямку повернення річці Південний Буг історичної назви «Бог», яка була помилково змінена російським дослідником В.Д. Ласкарєвим на початку ХХ століття.

Учасниками круглого столу підтримано ідею проведення природоохоронного просвітництва в формі експедицій, створення національного природного парку «Верхнє Побужжя», а також визнано за необхідне проведення заходів на засадах об’єднання зусиль державних органів, науковців та громадських організацій.

Пише moyagazeta.com

Хмельницький

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією