Популярне

Правильно зберігаємо фрукти та овочі

Скоро осінь і відбудеться збір урожаю. Інколи, нам здається, що ми робимо все правильно, але овочі все рівно швидко в’януть. Тому, варто знати варто знати як і що правильно зберігати та як можливо продовжити життя продуктам харчування. Детально поговоримо…

Хочемо застерегти тих, хто любить відразу мити овочі та фрукти і складати їх у холодильник.  Мийте фрукти, овочі тільки перед самим приготування. Якщо Ви миєте наперед і ставите потім відразу у холодильник є ризик, що овочі згниють скоріше. Інша ситуація, наприклад, Ви помили фрукти перед приготуванням, але їх забагато. То що робити? Одну частину відправляєте на приготування, а іншу спочатку добре просушуєте (найкраще паперовими серветками), а вже потім складати у холодильник.

Помідори та яблука повинні знаходитися у сухому місці, такому аби не попадали на них сонячні промені. Тобто, їх не обов’язково зберігати у холодильнику.

Для того, аби цитрусові зберігалися протягом місяця завивають у пергамент, складають в емальовану посудину.  А якщо ви зрізали лимон? Як довше його зберегти? Блюдце змащуєте оцтом, кладете на нього лимон зрізаною частиною.

Зелень: кріп, петрушка, базилік та інші зберігають у закритій емальованій посудині. Прив’ялій релеї можна повернути вигляд: занурити у воду з оцтом  на 15 хвилин. 

Випадок: Ви зрізали цибулину, а другу частину не використовуєте, але хочете зберегти? Місце розрізу змащують олією, загортають у плівку.

Дуже просто зберігати моркву: Вам потрібно поліетиленовий пакет, або скляна банка із кришкою.

Як бачимо, фрукти та овочі можна зберігати довше, потрібно знати як правильно.
 

Іннеса Свіца
Всі статті автора

Дім

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією