Популярне

Чи можливо дитину навчити слухати?

Сучасні діти є надзвичайно енергійними. Часто, батьки говорять: «У твої роки ябув (ла) набагато слухняною (ним), як мені батьки сказали так я й виконував (ла)». Часто, діти ростуть егоїстичними, інколи агресивними. 

Чому? Різні ігри,телефони, планшети – роблять дитячий характер неконтрольованим, а поведінку – копійованою з певної гри. Як навчити дитину слухати і чути Вас?
Кожні батьки намагаються дитину навчити правильної поведінки. Адже від цього залежить і подальше існування її у соціумі. Сама ж малеча не хоче, допомагати, слухати, прислухатись до ваших порад. Але це не є катастрофою.
Можна використати декілька методів:
Якщо дитина не хоче слухати, то покажіть як уважно Ви можете слухати її розповіді, зацікавтесь дитиною. Станьте для неї прикладом, адже Ви вмієте слухати: друзів, родину.
Якщо, Ви будете кричати, щоб дитина виконала певну Вашу вимогу, вона її ніколи не виконає і буде робити все навпаки. дітям подобається дразнити дорослих. Якщо ви кричите: «Прибери кімнату!» - дитина не послухає, а якщо скажете: Будь ласочка, прибери кімнату» - в помірному тоні, то це інша справа. Якщо дитина не чує повторіть, і скажіть, що Ви вжили чарівні слова «Будь ласочка… та інші» дитина зверне на Вас увагу, і буде знати, що при проханні треба вживати «чарівні слова».
Важливо! Знизити тон голосу, говорити ласкавіше, так діти почувають себе у затишних обставинах, а тому уважними. Вмійте зловити погляд – це ознака, що дитина звернула увагу саме на Вас, а не те, що в її телефоні.
Якщо дитина не хоче виконувати завдання, розкажіть їй про наслідки. Ніякому разі не перехвалюйте, або недооцінюйте дитину, бо це у подальшому впливає на самооцінку. Не можна казати, що ти погана людина, негідна і тд. – розвине комплекс меншовартості, або ж навпаки вихваляння – наслідок самозакоханість.
Любіть малюків, і ніякому разі не вдавайтеся до застосування сили, погроз, 

Іннеса Свіца
Всі статті автора

7+Я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією