Популярне

Виховання «страшилками»

Дитина відмовляється виконувати те, що має, відмовляється їсти, неслухняна і тд… ваші дії: «Прийде страшна баба-яга і забере тебе якщо ти не будеш їсти», «Якщо ти не слухаєшся прийде лікарка давати укол», «Якщо не наведеш порядок – прийде міліціонер», «Мені набридла твоя неслухняність віддам тебе…».

Таких фраз є багато і вони побутують не 1 день. Нас страшили батьки, а ми страшимо своїх дітей. Це спрацьовує на малюків, але чи добре так робити?

Такі дії дієві, але ненадовго. Скоріше малюк підросте і зрозуміє, що це лише страшилки. А ще – дитина зрозуміє: батьки свідомо обманювали та ще й страшили.

Страшними історіями батьки добиваються слухняності від дітей тільки на певну ситуацію, момент. Дитина слухається не тому, що так хоче, а тільки через власний страх. Хоча, дорослі про це ніколи не думають, бо самі виростали на «страшилках». Страх = покірність. Але це притаманно більш авторитарному типу сім’ї. Зараз, ми намагаємося бути відкритими та демократичними. Альтернатива страху є – комунікаційні процеси із дітьми. Намагайтеся пояснити, розповісти, що дана дія малюка призводить до смутку батьків. Якщо малюк не хоче, аби батьки сумували, то нехай зробить те, що за потрібно. Наприклад, попросіть, щоб малюк сам прибрав свою кімнату. Його допомога цінна для мами, адже вона багато втомлюється, а малюк допоможе зберегти сили мами для приготування смачного обіду.  Діти здатні зрозуміти батьків через розмови, діалоги, а не одностороннього залякування. Батьки – приклад для дітей, то ж якщо не хочете, аби для них була авторитетом баба-яга, тоне лякайте власних дітей.
 

Іннеса Свіца
Всі статті автора

7+Я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією