Популярне

Що відбувалося із зарплатами у 2016 році

Дві третини компаній підвищували зарплати своїм співробітникам протягом 2016 року. У порівнянні з минулим роком зріс відсоток корпорацій, які змогли підвищити зарплати всім без винятку співробітникам. Більшість роботодавців платили зарплату вчасно. Про це далі — в огляді Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Ситуацію на ринку праці в 2016 році можна назвати періодом зростання і поступового подолання кризових тенденцій. Позаду залишились масові скорочення і затримки зарплат збоку роботодавців. За даними опитування, дві третини компаній підвищувати зарплати своїм співробітникам у 2016 році. У порівнянні з минулим роком, зріс відсоток корпорацій, які змогли підвищити зарплати всім без винятку співробітникам (тепер таких 38%). Правда, розмір надбавки був невеликим і не перевищив 10-15%.
За твердженням 77% роботодавців, зарплату своїм співробітникам вони платили вчасно. Майже в кожній п’ятій компанії інколи траплялись невеликі затримки, але в підсумку все виплачували в повному обсязі. І лише 5% опитаних роботодавців зізнались, що в них були проблеми з вчасною виплатою заробітних плат протягом року.
Проте якщо проаналізувати відповіді співробітників, ситуація виглядає дещо по-іншому. Лише 59% із них стверджують, що компанія, в якій вони працюють, дотримувалась фінансових зобов’язань перед своїми співробітниками і платила зарплату вчасно. Кожному шостому заробітну платню затримували зрідка. Ще кожен восьмий лише інколи опинявся у настільки неприємній ситуації. Стільки ж нарікають на постійні затримки збоку компанії.
 

Загалом якщо роботодавець і затримував зарплату, то не більш ніж на кілька днів (понад третина компаній). Дещо більше чверті компаній примушували чекати своїх співробітників тиждень-півтора. У кожній десятій організації працівники очікували на свої гроші два-три тижні. Проте в деяких компаніях траплялись більш тривалі відстрочки з виплати зарплат. Серед тих, хто отримував «прострочену зарплату», 8% чекали своїх грошей місяць і близько п’ятої частини опитаних — понад місяць.

 

 

 

Міжнародний кадровий порталHeadHunter Україна
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією